آیت الله ابراهیم امینی، امروز در دیدار دست اندر کاران روزنامه فرهنگ آشتی با بیان این که در هر جامعهای اختلاف سلیقه وجود دارد، گفت: این اختلاف سلیقه چه مذهبی و چه سیاسی فرقی نمیکند، نباید بدبینانه به هم نگاه کرد؛ به طور مثال این که شیعه به اهل سنت و اهل سنت به شیعه نظر بدبینانه داشته باشد، فایدهای ندارد باید با منافع مشترک را رعایت کنیم و وحدت خود را حفظ کنیم.
استادحوزه علمیه قم ادامه داد: در رسانهها باید آزادی باشد؛ البته آزادی به نحو مطلوب و به گونهای که افراد عقاید خود را با استدلال برهان بیان کنند؛ در این صورت جامعهای یک دست و متحد خواهیم داشت.
آیت الله امینی اضافه کرد: در سیاست نیز عقاید مختلف است و هر کسی حرفی میزند؛ مسئولین یک کشور نیز ممکن است اختلاف نظر داشته باشند؛ اما اگر در کشوری فرهنگ آشتی وجود داشته باشد و هدف مسئولین خدمت به نظام و مردم باشد، مسایل و اختلافات سیاسی با تفاهم رفع میشود.
*مسئولان اختلاف سلیقه ها را به رسانه ها نکشانند
وی تاکید کرد: اگر مسئولان در مسئلهای تفاهم نداشته باشند، باید آن را در جلسات خصوصی مطرح کرده و حل کنند؛ این که پای تریبون و در این روزنامه و آن روزنامه صحبت کنند؛ به نوعی استبداد و ترویج فرهنگ و قهر و دعوا و غلبه است، نباید این گونه باشد، باید مسئولین در جلسات خصوصی مشکلاتشان را حل کنند و به تفاهم برسندو بعد آن را در تریبونها برای مردم بیان کنند.
*مردم از اختلافات چه سودی می برند؟
آیت الله امینی تصریح کرد: معنا ندارد مسایل سیاسی و اختلافات در رسانهها اعلام شود؛ از این دعواها چه چیزی عاید مردم می شود؟
وی با تاکید مجدد بر این که باید در محیط علمی و دوستانه مسایل حل شود و نتیجه آن به مردم اطلاع داده شود، گفت: امروز دشمن به دنبال تفرقه و اختلاف است؛ براین اساس باید مسئولین با تفاهم و تعامل، دشمن را مایوس کنند.
*عملکرد رسانه ها بررسی شود
آیت الله امینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مسئله رسانه در جمهوری اسلامی مسایل مختلفی را به همراه دارد، گفت: باید بررسی شود در جمهوری اسلامی که مردم آن انقلابی هستند آیا رسانهها؛ البته نه تنها روزنامه و مجله، بلکه در راس آن صدا و سیما، به وظایف خود به خوبی عمل کردهاند یا نه و چه مشکلاتی در این عرصه وجود دارد؟
وی با اشاره به این که اگر بتوانیم فرهنگ جامعه خود را به سمت فرهنگ آشتی بکشانیم، موفقیت بزرگی دست یافتهایم، افزود: متاسفانه امروز در خانوادهها فرهنگ قهر و دعوا حاکم است؛ زن و مرد با هم دعوا دارند و هر کس حق را به خود میدهد.
این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: رسانهها نیز به خصوص صدا و سیما در برنامههای خود مدام نزاع بین زن و شوهرها را نشان میدهند، این امر طبعا در دختران و پسران ایجاد ترس میکند و آنان را نسبت به ازدواج بد بین میکند.
* شاهد ترویج فرزند سالاری در رسانهها هستیم!
آیت الله امینی تصریح کرد: اگر روزی نگران مردسالاری و زن سالاری در رسانهها بودیم، امروز شاهد فرزند سالاری در رسانهها هستیم؛ این جریانات که توسط رسانهها و مطبوعات در کشور ا یجاد میشود، خطرناک است.